Supa de macris

de xana in Supe, 14 Aug 2013 | 6354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de macris
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de macris:

Cartofii, morcovii, ceapa si rosia se taie in cuburi mari. In oala in care facem supa se pune  ulei de masline si ceapa si se lasa la calit cat sa se inmoaie, fara a prinde culoare. Adaugam apoi usturoiul, rosia si pasta de ardei si mai lasam 2 minute la calit. Punem si cartofii si morcovii, sare si 1 litru de apa si lasam la fiert.

Separat macrisul se fierbe in apa cu putina sare cca 10 minute(s-au cat credeti, pana e fiert). Apa nu o aruncam.

Cand legumele sunt fierte, le pasam cu mixerul pana devin o crema si adaugam macrisul si putin din apa in care a fiert(daca o vreti mai lichida, puneti mai mult). Se adauga si piperul si se amesteca.

Stropim deasupra cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de macris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Corinuta 1

14.08.2013, 18:54

Ce buna cred ca e!

Valclaudia 1

18.08.2013, 22:15

imi place!

xana 1

18.08.2013, 23:04

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de telina